Covid-19 en vastgoed: hoe ieders veiligheid garanderen tijdens huisbezoeken

In België start fase 1b voor het versoepelen van de maatregelen. Winkels mogen terug hun deuren openen. Hiertoe behoren ook de vastgoedkantoren. Wie aan immokantoren denkt, denkt aan bezoeken en bezoeken betekent ontmoetingen. Dit contact omvat dus een hoog risico op besmetting. Daarom moeten volgende maatregelen en procedures absoluut opgevolgd worden.

De beste manier om risico te beperken is door deze niet te nemen. Logisch maar altijd goed om dit te herhalen. Hoe is dit in onze sector toepasbaar?

We leven in een digitale wereld, dit betekent dat de meeste informatie digitaal te raadplegen is; foto's, video's, virtuele huisbezoeken en alle contractuele documenten.
De meeste agentschappen bieden dit reeds aan wat de klant de mogelijkheid geeft om op voorhand reeds een concrete selectie te maken van enkel dat pand waar ze oprechte interesse voor hebben en dat dan te bezoeken. Zo vermijden we veelvoudige onnodige bezoeken.
Uiteraard kan het aankopen of huren van een nieuwe woonst niet enkel via foto en is het bijna onmogelijk om geen bezoek uit te voeren. Daarom zijn er strikte maatregelen genomen bij het bezoeken van een pand:
1. Digitalisering
geen enkel document zal geprint en overhandigd worden tijdens het bezoek, noch een omschrijving, noch visitekaartjes. Ook een bod op papier, wordt niet aanvaard. Alles zal elektronisch verstuurd worden. (ook zeker ecologisch verantwoord door het beperken van prints & papier)
2. Voorzorgsmaatregelen
Het spreekt voorzien dat er wordt uitgegaan van ieders eerlijkheid en respect voor elkaar in deze periode; een makelaar of een bezoeker zal dan ook bij het minste vertoon van symptomen, het bezoek annuleren.
3. Beperkingen
Het aantal bezoekers wordt gelimiteerd tot 2 personen per bezoek en enkel de 2 hoogstnodige personen, d.w.z. de personen die effectief in de woning zouden gaan wonen.
Tijdens het bezoek zijn enkel de 2 bezoekers en de makelaar aanwezig. Indien een pand bewoond is, zal gevraagd worden aan de bewoners het pand te verlaten gedurende de duur van het bezoek of in een andere ruimte te gaan.
4. Verloop van het bezoek
Tijdens een bezoek wordt iedereen gevraagd een masker te dragen en de social distancing (1m50) wordt tijdens de volledige duur van het bezoek gerespecteerd. Er zal dus geen enkel fysiek contact zijn tussen makelaar en bezoeker. Ook wordt er gevraagd tijdens het bezoek niets aan te raken in het pand. De makelaar zal indien nodig dit voor u doen zoals; het openen van deuren, schakelaars, vensters, etc..
Tot slot een tip voor elke bezoeker, maak best thuis nog gebruik van het toilet want dit zal uiteraard verboden zijn in de panden die bezocht worden. Carpoolen met een makelaar bij het bezoeken van meerdere panden zal vanaf heden ook niet meer mogelijk zijn.
Wij wensen jullie veel sterkte en doorzetting in deze tijden.

Draag goed zorg voor uzelf en voor elkaar!

Contacteer ons

We kijken ernaar uit u verder te kunnen helpen, adviseren en van dienst te zijn. Aarzel niet om ons te contacteren!

U moet uw voornaam invullen.
U moet uw naam invullen.
U moet uw e-mailadres invullen.
U moet een bericht invullen.
U moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden.