Hoe kunt u uw pand goed verkopen ?

Het verzamelen van alle documenten voor de verkoop, het bepalen van de verkoopprijs, het nemen van foto's, het organiseren van bezichtigingen, het beheren van de onderhandelingen, ... U denkt misschien dat u er nog niet uit bent, maar maak u geen zorgen, wij geven u alle sleutels in handen om de verkoop van uw pand tot een goed einde te brengen.

Het verzamelen van alle documenten voor de verkoop, het bepalen van de verkoopprijs, het nemen van foto's, het organiseren van bezichtigingen, het beheren van de onderhandelingen, ... U denkt misschien dat u er nog niet uit bent, maar maak u geen zorgen, wij geven u alle sleutels in handen om de verkoop van uw pand tot een goed einde te brengen.

Uw pand aan de juiste prijs schatten
Het overschatten van de waarde van uw pand zal niet leiden tot een verkoop. Het is dus essentieel om de prijs te schatten in functie van de huidige markt en de troeven van uw pand (tuin, terras, recent gerenoveerd huis, ...).
U kunt contact met ons opnemen, zodat wij u gratis en vrijblijvend prijsbepaling kunnen opmaken.
Maak kwaliteitsfoto's
Er bestaat niet zoiets als een tweede eerste indruk en de foto's van uw woning zullen de eerste overzicht zijn die potentiële kopers zullen zien, dus het belang van het nemen van foto's mag niet worden onderschat.
Toch zal het moeilijk zijn om te concurreren met makelaars die ook professionele video's en 360° virtual tour van uw woning aanbieden.
Publiceer een relevante advertentie
De beste manier om zichtbaarheid te geven aan uw woning is het publiceren van een advertentie op verschillende immosites zoals Immoweb, Immovlan, Logic-immo, ...
Deze methode blijft echter zeer duur. Het is ook van het van essentieel belang is een goede beschrijving op te maken met een maximum aan informatie die de sterke punten van uw huis benadrukt.
Aarzel niet om uw advertentie op uw sociale media te plaatsen en vraag uw vrienden om deze te delen.
Mond-aan-mondreclame is nog steeds een zeer doeltreffende praktijk.
Optimaliseer uw bezoeken
Een vereiste om uw huis in de beste omstandigheden en snel te verkopen is het huis voor te bereiden op bezoeken en het aangenaam te maken voor de bezoekers.
Een beetje opruimen en schoonmaken charme geven aan uw huis of appartement. Vermijd het volproppen van de kamers met persoonlijke bezittingen, want bezoekers krijgen een beter zicht op de ruimtes in overzichtelijke kamers.
Soms is het nodig om bepaalde kamers op te frissen (schilderen, een lekkende gootsteen vervangen, ...). Deze kleine details kunnen soms zwaar doorwegen in de beslissing van de kandidaten.
Wees reactief en beschikbaar voor bezoekers
Een pand verkopen vraagt noodzakelijkerwijs tijd. Potentiële kopers zullen u ongetwijfeld vragen stellen, het is van essentieel belang dat u de tijd neemt om ze op de beste manier te beantwoorden, een gestelde vraag is vaak synoniem voor belangstelling.
Bovendien zal de organisatie van de bezoeken u waarschijnlijk ook enige tijd kosten, stel u zo beschikbaar mogelijk op voor eventuele bezoeken, vooral 's avonds en in het weekend, deze tijden worden meestal gekozen door de kandidaten.
De onderhandelingen beheren
De prijsonderhandeling is waarschijnlijk de meest complexe stap om te beheren. Natuurlijk zullen de kandidaat-kopers proberen de prijs te verlagen, dus is het belangrijk dat u onpartijdig en objectief blijft wanneer u geconfronteerd wordt met aanbiedingen. Ook wanneer u geconfronteerd wordt met een teleurstellend prijsvoorstel, is het vermogen om afstand te nemen de beste manier om deze onderhandeling in goede banen te leiden.

Soms is het beter deze stap door een deskundige derde te laten uitvoeren. Vastgoedmakelaars kunnen hun deskundigheid en ervaring in dit proces inbrengen om beide partijen tevreden te stellen.

Contacteer ons

We kijken ernaar uit u verder te kunnen helpen, adviseren en van dienst te zijn. Aarzel niet om ons te contacteren!

U moet uw voornaam invullen.
U moet uw naam invullen.
U moet uw e-mailadres invullen.
U moet een bericht invullen.
U moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden.