Interview met Maxime

Dag Maxime, het is tijd om je wat beter te leren kennen aan de hand van een snelle Q&A. Laten we beginnen met de belangrijkste vraag: Wat trok je aan tot de vastgoedwereld?

Ik voelde me reeds aangetrokken tot de vastgoedwereld toen ik nog een kind was. De ouders van mijn beste vriend werkten beiden in het wereldje. Ik vond het leuk wanneer ze me uitlegden hoe het er aan toe ging; het menselijk contact, allerlei mensen ontmoeten uit verschillende hoeken van het land/de wereld, de diversiteit, de voldoening van service te kunnen bieden en het helpen van mensen. Ook ben ik altijd al een liefhebber geweest van interieur en mooie huizen, dus het was heel logisch voor mij om dit pad te bewandelen.
Waarom heb je besloten om een eigen vastgoedkantoor op te starten?

Laat ons zeggen dat het kwam door omstandigheden. Ik had de uiteindelijke ambitie om ooit voor mijn eigen te werken, maar zeker niet zo vroeg in mijn carrière. Mijn ouders waren beiden zelfstandigen en ik volgde al snel hun weg, maar in een andere sector wel te verstaan. Ik werkte voor een vastgoedkantoor uit de buurt, en de eigenaar ging met pensioen toen ik 6 jaar ervaring had. Ik had toen de keuze om te gaan werken in een ander kantoor of op mijn eigen te beginnen. Ik voelde dat dit het juiste moment was om de sprong te wagen en ik ben erg blij dat ik die beslissing toen genomen heb.

Laten we je eens wat beter leren kennen buiten het werk; hoe ziet een normaal weekend er uit bij jou?

Mijn weekend begint meestal op zaterdagmiddag, maar ik hou ervan om op vrijdagavond een beetje te chillen. Dan plan ik meestal een ontspannende activiteit; met mijn partner en/of vrienden op restaurant gaan maar toch wel vroeg genoeg naar huis gaan. Op zaterdag werk ik in de voormiddag, meestal tot 13.00 uur. Achteraf probeer ik altijd de namiddag en avond vrij te houden om tijd door te brengen met familie en vrienden. Op zondag hou ik ervan om 's morgens een beetje uit te rusten omdat het mijn enige “niet-werken” ochtend is. De namiddag wijd ik helemaal aan mijn tweede passie: voetbal. Achteraf breng ik samen met mijn vrienden wat tijd door om het weekend goed af te sluiten.

Wat een actieve levensstijl. Je vertelde ons eerder dat je altijd al geïnteresseerd bent geweest in mooie plekken. Hoe ziet jouw droomhuis er uit?

Ik heb een mooie tijd beleefd in het huis waar ik opgroeide. Mijn droomhuis zou zeker een huis zijn met een goed georiënteerde tuin. Niet te groot omdat ik meer tijd wil besteden aan het genieten ervan dan aan het onderhouden ervan (lacht). De locatie is ontzettend belangrijk. Ik wil niet in het centrum van een stad wonen, maar ik wil ook niet te ver wonen op het platteland (lacht). Ik hou van een groene omgeving maar dichtbij alles. Tot slot, een karakteristiek huis trekt me veel meer aan dan een modern huis. Een charmant, warm, uitnodigend huis is wat mij een "coup de coeur" zou geven.

Zeer interessant! Laten we zo verder doen maar een andere richting uitgaan. Stel, je wint morgen 1 miljoen euro. Wat doe je ermee?

Laten we eerlijk zijn, dat is iets wat je viert. Dus ik zou waarschijnlijk op vakantie gaan naar een land dat ik nog niet bezocht heb om het te vieren. Daarna kom ik terug en blijf ik met beide voeten op de grond. Ik zou zeker blijven werken en blijven sporten. Een deel van het geld, zou ik wel investeren in vastgoed. Een deel zou ik sparen “voor het geval dat”. De rest zou ik gebruiken om plezier te maken met mijn familie.

Leuk! We hebben al veel gepraat, dus laten we een aantal korte vragen doen die een kort antwoord vereisen. Hier gaan we.

Beschrijf jezelf met één woord.

Bourgondiër

Wat staat er boven aan op je bucket list?

Ik zou graag alle continenten ontdekken. Maar niet doormiddel van een wereldreis, het zou één voor één zijn omwille van mijn activiteiten hier in België.

Als je de rest van je leven één maaltijd zou moeten eten, wat zou het dan zijn?

Het zou deze Belgische klassieker zijn: Côte à l’os met een salade en Belgische frietjes met mayonaise.

Laten we deze Q&A afsluiten met je favoriete muziekgenre:

Ik sta erg open voor muziek, maar ik geniet vooral van muziek die de sfeer bepaalt en me in een goede sfeer brengt. Dat geeft me een goed gevoel. 

Contacteer ons

We kijken ernaar uit u verder te kunnen helpen, adviseren en van dienst te zijn. Aarzel niet om ons te contacteren!

U moet uw voornaam invullen.
U moet uw naam invullen.
U moet uw e-mailadres invullen.
U moet een bericht invullen.
U moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden.